maanantai 20. helmikuuta 2017

Toimintafilosofia

Ajattelin kirjoittaa lyhyesti toimintafilosofiasta E-Knifen takana.

Itse olen ”harrastanut” veitsiä ja puukkoja ja miekkoja jo pidemmän aikaa.  Harrastamisella tarkoitan veitsien käyttämistä ja testailua erinäisissä eräilyyn ja vastaaviin toimintoihin liittyvissä tehtävissä, veitsien keräilyä, missä erityisen hieno veitsi pysyy käyttämättömänä vaikka vitriinissä, veitsien valmistusta omaan käyttöön, sekä kaikenlaista alaan perehtymistä.


Suomessa tätä harrastusta rajoittaa lähinnä hankintojen kalleus, mistä varmasti suurin osa on täysin samaa mieltä!

Suomessa hankintojen hintoja nostaa arvonlisävero, tulli maksut ja postimaksut. Tästä johtuen ulkomailla myynnissä oleva halpa veitsi muuttuukin huomattavasti hinnakkaammaksi, kun se tuodaan Suomeen. Tähän kun lisätään päälle vielä veitsiä myyvien liikkeiden joskus varsin kovatkin katteet, alkaa veitsen hinta olemaan jo varsin korkealla.

Tuohon edellä mainittuun tilanteeseen haluan tuoda parannusta, eli harrastaja saisi täysin samoja veitsiä hankittua edes vähän edukkaammin Suomesta. Tarkoituksena on siis tarjota halvempia hintoja teille muille harrastajille. Aina en pääse välttämättä halvempiin hintoihin, mutta suurimmassa osassa kyllä. Toivon halvemman hankintahinnan auttavan sekä nykyisiä, että uusia harrastajia harrastuksessaan.

Puukko kulttuuri, puukkojen rakentelu ja keräily on Suomessa edelleen voimissaan ja keräilijöitä, harrastajia ja ammattimaisiakin rakentelijoita on varsin paljon. Veitsien ja miekkojen keräily onkin sitten huomattavasti harvinaisempaa ja pienempien piirien hallussa, mutta myös tältä puolelta löytyy Suomesta harrastuksessaan todella pitkällä olevia alan täysin tuntevia harrastajia. Tämän blogin kautta yritän tuoda myös tätä puolta enemmän esiin Suomessa.

Toistaiseksi veitsien omistaminen Suomessa on varsin vapaata verrattuna muutamiin muihin maihin Euroopassa. Suomessa käytännössä ainoastaan ns. ”stiletin” maahantuonti on kielletty.
Monissa maissa on rajoitettu alaa paljon enemmän (esim. kääntöveitsien terän lukittuminen kielletty, terän pituudessa rajoituksia, miekan omistaminen kielletty jne.), joten ainakin toistaiseksi voimme nauttia vielä varsin kattavasta valikoimasta.

Kyselkää rohkeasti hintoja, mitä enemmän näitä liikkuu, sitä parempia hintoja pystyn tarjoamaan.

- E-Knife 2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti