tiistai 14. maaliskuuta 2017

Wharncliffe terä

Erilaisia terä muotoja löytyy veitsistä kymmeniä, useimmat toki muutaman perusmallin eri versioita.Yksi harvemmin esiintyvistä muodoista on Wharncliffe muotoinen terä.

Wharncliffe muodossa terän terävä osa on suora ja terän hamarapuoli kaartuu pitkällä matkalla kohti terän kärkeä.

Wharncliffe nimeä käytetään nykyään monesti kaikista edellä mainitun muotoisista teristä, mutta ollakseen ns. oikea Wharncliffe, terän täytyisi olla lisäksi suhteellisen paksu.

Moderni esimerkki Wharncliffe muotoisesta terästä (Spyderco Delica 4 Lightweight Wharncliffe)

Wharncliffe terä on saanut nimensä Britannian armeijan everstin James Archibald Stuart-Wortley-Mackenzie, 1st Baron Wharncliffe (1776 – 1845) mukaan.

Tarinan mukaan Lordi Wharncliffellä oli jonkinlainen mieltymys taskuveitsiin, eli Lordi Wharncliffeä voitaneen pitää jonkinlaisena veitsiharrastajana. Lordi Wharncliffe tunsi Sheffieldissä Englannissa sijainneen tunnetun ruokailuvälineitä ja taskuveitsiä valmistaneen yrityksen Joseph Rodgers and Sons omistajan.

Lordi Wharncliffe otti yhteyttä omistajaan ja esitteli heille suunnitelmansa kestävästä paksuteräisestä taskuveitsestä, joka olisi myös käytännöllinen ja sopiva tarkkaankin leikkaamiseen.

Joseph Rodgers and Sons pitivät esitetystä ideasta ja alkoivat tarjoamaan Wharncliffe tyylisiä teriä valikoimissaan noin vuonna 1832, ja näin uusi veitsimalli oli syntynyt.

Muotonsa ansiosta
Wharncliffe terä soveltuu hyvin tarkkaan leikkaamiseen, täysi leikkuuvoima voidaan säilyttää aina terän kärkeen asti, ja terän kärjellä tapahtuvaa leikkuuta on helppo kontrolloida.


- E-Knife 2016

Veitsiä ja puukkoja myynnissä:
http://www.huuto.net/hakutulos/sellernro/2529809

http://e-knife.blogspot.fi/

http://www.eknife.weebly.com
https://www.facebook.com/E-Knife-1810068762561221/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti